Saxofonist

Ik studeerde saxofoon aan het Conservatorium van de Hogeschool Zuyd in Maastricht en het ArtEZ Conservatorium in Enschede bij respectievelijk Adri van Velsen en Arno Bornkamp. En behaalde in 1992 mijn diploma “Docerend Musicus”. In 1995 mijn diploma "Uitvoerend Musicus"  en tevens de "Dagblad Tubantia Prijs" voor het best uitgevoerde examen.  In dat zelfde jaar mocht ik ook De Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw en het Concertgebouworkest in ontvangst nemen.

Tijdens mijn studietijd volgde ik o.a. masterclasses bij gerenommeerde saxofonisten zoals Daniël Deffayet en Claude Delangle.

In 1991 werd ik aangenomen als saxofonist bij de voormalige Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Sinds 2006 ben ik als 1e  saxofonist verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine te Rotterdam.  

Ik had het voorrecht mee te spelen in vele ensembles en orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en het Aurelia Saxofoon Kwartet. Als solist trad ik op met diverse orkesten, de voormalige Koninklijke Militaire Kapel, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Limburgs Symfonie Orkest  maar ook vele amateur hafa-orkesten.

In 2011 werd ik aangesteld als docent klassiek saxofoon aan de Hogeschool Zuyd, Conservatorium Maastricht.


Jean-Pierre Cnoops © 2014-2015 | GJ2Design