Dirigent

Van saxofoon spelen naar dirigeren. Het was André Presser van wie ik mijn eerste dirigeerlessen kreeg. In 1998 werd ik toegelaten tot het Conservatorium Maastricht in de orkestklas van Jan Stulen. 

Jan Stulen gaf me al snel vertrouwen en me liet auditeren voor een cursus o.l.v. componist en dirigent Gunther Schuller. Na amper 3 maanden les dirigeerde ik voor het eerst een heus professioneel symfonieorkest in Richards Strauss Till Eulenspiegel en het pianoconcert Nr. 20, live voor de radio.

Daarmee ontving ik van de directie van het toenmalige Limburgs Symfonie Orkest, de uitnodiging met hun mijn finale examen te dirigeren. In een avondvullend programma dat live voor de radio werd opgenomen besloot ik deze studie cum laude.

Als dirigent was ik daarna nog meerdere malen te gast bij het LSO. Ook dirigeerde ik het Nederlands Promenade Orkest, de Koninklijke Militaire Kapel en de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar ik in 2010 een aantal maanden waarnemend dirigent was.

Belangrijkste hoogtepunt was zeker ook, het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Als dirigent van Koninklijk Erkende Fanfare Eensgezindheid, mocht ik het orkest in 2005 opnieuw naar de wereldtitel brengen in de concertafdeling van de sectie fanfare.

Jean-Pierre Cnoops © 2014-2015 | GJ2Design